Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ο θρίαμβος που μετατράπηκε σε ντέρμπι



Όλη την εβδομάδα οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας περίμεναν τον αγώνα Απόλλωνα Κρύας Βρύσης– ΠΑΟΚ Αραβησσού και όχι άδικα αφού σε μεγάλο βαθμό θα κρινόταν η βαθμολογική θέση των ομάδων στην κορυφή της Α΄ κατηγορίας.
    Ο άσχημος και βροχερός καιρός απέτρεψε αρκετό κόσμο να μην έρθει στο γήπεδο, εντούτοις είχε ικανοποιητικό αριθμό φιλάθλων και από τις δύο ομάδες. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν εξαρχής να ινία του παιχνιδιού και τους φιλοξενούμενους να προσέχουν κυρίως την άμυνά τους. Έτσι δεν άργησαν οι Κρυαβρυσιώτες να βάλουν τις βάσεις για μία σημαντική νίκη η οποία κατά την διάρκεια του αγώνα άρχιζε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου. Αυτά μέχρι το 70ο περίπου λεπτό όπου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με ένα τελευταίο ντεμαράζ ν΄ αλλάξουν την μοίρα του παιχνιδιού, βοηθούμενοι και από την χαλάρωση των γηπεδούχων, κάτι που το κατάφεραν ως ένα σημείο ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και την απόλυτη ανατροπή στο 90ο με την κεφαλιά στο δοκάρι.
    Να σημειώσουμε ότι το νεαρό της ηλικίας των παικτών του Απόλλωνα και η απειρία τους φάνηκε ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα, αλλά αναλογιζόμενοι και το γεγονός ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας κάποιοι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έλειπαν λόγο της ετήσιας σχολικής εκδρομής με το σχολείο τους, οπότε μπορεί να καταλάβει ο καθένας τις δυσκολίες των συγκυριών αυτών για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.
Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους δύο γερόλυκους του Απόλλωνα τον Βασίλη Νήρα και τον Στέλιο Χαντούρη για τις πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες και βοήθειες τους στο παιχνίδι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα άλλα παιδιά δεν προσπάθησαν τα μέγιστα καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα.
    Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω και της συνεχιζόμενης βροχής όλων των προηγούμενων ημερών, όμως και οι δύο ομάδες έπαιξαν με πάθος και δύναμη για την κατάκτηση της νίκης.
14ο πάσα του Βεζυριανόπουλου δεξιά στον Χαντούρη και αυτός με απευθείας σουτ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
16ο ο Παπαδόπουλος Σ. θα τραυματιστεί, κατά την διάρκεια διεκδίκησης της μπάλας, στο κεφάλι συνεχίζοντας όμως τον αγώνα και όπως θα αποδειχθεί μετά την αλλαγή του στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με διάσειση στο κεφάλι εξού και η μεταφορά του στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών αμέσως μετά αφού ένιωθε ζαλάδες, όπου κα εισήχθη για περαιτέρω εξετάσεις.
20ο ο Γεωργιάδης θα βγει μόνος του με τον τερματοφύλακα θα τον περάσει, φέρνοντας όμως την μπάλα αρκετά πλάγια και δεξιά πλασάροντας προς την εστία αλλά καταλήγοντας η μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καρυπιάδη. Στην φάση αυτή ο επιθετικός του Απόλλωνα ενδεχόμενα να κέρδιζε το πέναλτι αφού ο τερματοφύλακας του πήρε και τα πόδια μετά την αποφυγή του.
30ο ο Νήρας Β. πήρε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, πιεζόμενος όμως από αμυντικό θα την χάσει φτάνοντας η μπάλα δεξιά απ΄ όπου ο αμαρκάριστος Παπαδόπουλος Σ. δεν θα χάσει την ευκαιρία με πλάσε να ανοίξει το σκορ σε 1 – 0.
34ο ο Παπαδόπουλος Σ. θα εκτελέσει κόρνερ από δεξιά και μέσα στην μικρή περιοχή όπου ο Χαντούρης με κοντινή κεφαλιά θα κάνει το 2 – 0.
39ο ο Γρογοράκης έφυγε στην αντεπίθεση μόνος του με τον Παρλακίδη αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα.
43ο ο Παπαδόπουλος Σ. από μακρινή θέση εκτός της μεγάλης περιοχής θα σουτάρει για φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ.
46ο στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ο Σκιάλσι θ΄ ανατραπεί λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά για τους γηπεδούχους. Το φάουλ εκτέλεσε ο ίδιος αριστοτεχνικά στην κλειστή γωνία του Καρυπιάδη και όπως συνήθως συμβαίνει με τα φάουλ που εκτελεί έκανε το 3 – 0.
60ο ο Σκιάλσι έξω από την μεγάλη περιοχή θα σουτάρει με πολύ φάλτσο στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καρυπιάδη.
72ο ο Γρηγοράκης θα φύγει στην αντεπίθεση και από το ύψος την μικρής περιοχής με πλασέ μείωσε σε 3 – 1.
73ο ο Χαντούρη με μακρινό δυνατό σουτ θα στύλοι την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
77ο ο Χαντούρης θ΄ ανατραπεί στην αριστερή γωνία την μεγάλης περιοχής καταλογίζοντας αμέσως το πέναλτι ο διαιτητής. Το εκτέλεσε με πλασέ ο Σκιάλσι αποκρούοντας το ο Καρυπιάδης. αφού ο παίκτης του Απόλλωνα κοντοστάθηκε προσπαθώντας να τον ΄΄ξεγελάσει΄΄ με αποτέλεσμα να το καταλάβει ο τερματοφύλακας.
78ο ο Γκότσης Δ. στην αντεπίθεση της φάσης του πέναλτι, θα φύγει μπροστά και με κοντινό πλασέ μείωσε και άλλο το σκορ σε 3 – 2.
90ο η φάση του αγώνα και μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενουμένων ο Γρηγοράκης θα σηκωθεί στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παρλακίδη χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του αφήνοντας το σκορ σε 3 – 2 το οποίο και ήταν το τελικό.
Η διαιτησία του κ. Παπαντωνίου Δ. με επόπτες τους κ.κ. Σίπκα Σ. και Τοπουσδώνη Χ.  χωρίς σημαντικά λάθη .
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ.(ΝΗΡΑΣ Β.): Παρλακίδης, Νήρας Ν., Παπαδόπουλος Σ.(57ο λ.τ. Ουγγρίνης) (91ο Αγαθαγγέλου), Τσαλικίδης, Πετρίδης, Σκιάλσι, Βεζυριανόπουλος, Χαντούρης, Γεωργιάδης, Νήρας Β., Αδαμόπουλος.
ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ (ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ): Καρυπιάδης, Γραμματικού, Πρέμτσης (61ο Δημητριάδης), Bodurri, Μαυρογεννίδης, Τσαβαλάκογλου, Γρηγοράκης, Σιδέρης (57ο Δημητριάδης), Σταμανίκης (53ο Νικόλοφ), Γκότσης Μ., Γκότσης Δ.

-Σοβαρός είναι τελικά ο τραυματισμός του αθλητή της ομάδος μας Παπαδόπουλου Στέφανου , ο  οποιος την Κυριακή και την Δευτέρα το βράδυ διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών . Ευτυχώς σήμερα Τρίτη πήρε εξιτήριο με όλα τα αποτελέσματα να είναι θετικά για την υγεία του. 
- Η πορεία του Απόλλωνα στο φετινό πρωτάθλημα άρχισε να ζεσταίνει δηλά δηλά και το φίλαθλο κοινό της Κρύας Βρύσης που τα τελευταία πέτρινα ποδοσφαιρικά χρόνια στην πόλη μας τον είχε απομακρύνει από το γήπεδο. Ευελπιστούμε ότι από δω και πέρα και ιδιαίτερα του χρόνου στην Α1 κατηγορία θα είναι διαρκώς κοντά στην ομάδα για να ζεσταθεί και πάλι η πάλαι ποτέ καυτή έδρα της Κρύας Βρύσης. 
- Σε άθλια κατάσταση πλέον είναι ο αγωνιστικός χώρος του δημοτικού σταδίου της Κρύας Βρύσης, ήρθε νομίζουμε το πλήρωμα του χρόνου για την αντικατάστασή του, αφού φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια αδιάκοπων ποδοσφαιρικών αγώνων και με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες χωρίς να έχει συντηρηθεί ο αγωνιστικός χώρος. Μάλιστα φέτος αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο και οι δύο ομάδες τις πόλης μας. Πιστεύουμε φέτος την άνοιξη ο Δήμος Πέλλας όπως το έχει εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα θα υλοποιήσει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο της Κρύας Βρύσης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου