Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΧΟΡΤΟΤΑΠΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ


Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ο χορτοτάπητας του δημοτικού σταδίου ΄΄Ιωάννης Τσερκεζίδης΄΄ στην Κρύας Βρύσης αντικαθίσταται. Η αγωνιστική χρονιά που τελείωσε πριν από ένα μήνα περίπου, επιβάρυνε αρκετά τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, αφού μάλιστα στην αγωνιστική σεζόν που μόλις τελείωσε αγωνίστηκαν σε αυτόν και οι δύο ομάδες της πόλης μας, κάνοντας μάλιστα και προπονήσεις ορισμένες φορές, με συνέπεια ο αγωνιστικός χώρος να βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση, σχεδόν είχε καταστραφεί, στους τελευταίους αγώνες.
Πέρα από το στοιχείο αυτό η πολυετής χρήσης του, η πρώτη αγωνιστική περίοδος που πατήθηκε ο χορτοτάπητας ήταν την περίοδο 1992 – 93, επιβάρυνε την κατάσταση του χόρτου, σε συνδυασμό και με την έλλειψη προσωπικού τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου υπαλλήλου.
Μετά από συζήτηση που έγινε στις αρχές του χρόνου, από παράγοντες του Απόλλωνα με τους υπευθύνους του Δήμου Πέλλας (Αντιδημάρχους Τ.Υ. & Αθλητισμού) και τον ίδιο τον Δήμαρχο, δόθηκε το πράσινο φως για την αντικατάστασή του μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο στάδιο.
Με προσωπική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δημήτρη Παρασκευόπουλου, του οποίου η συμβολή στην υλοποίηση του έργου είναι σημαντική, ξεκίνησαν οι εργασίες στο στάδιο με προσωπική του εργασία, δουλεύοντας και τα ιδιωτικά του μηχανήματα, φρόντισε ο αγωνιστικός χώρος να ραντιστεί για να καεί ότι είχε απομείνει από τον παλιό χορτοτάπητα, ενώ στην συνέχεια με αγροτικά μηχανήματα πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες προεργασίες του χώματος ( όργωμα, δισκοσβάρνες, νύχι κ.α.) πριν την νέα σπορά.
Ο αγωνιστικός χώρος έχει επιχωματωθεί με 300 κυβικά χώμα επιπλέον για να σηκωθεί, ενώ ακολούθησε η διαμόρφωση του με ειδικό μηχάνημα λέιζερ δίνοντας την απαραίτητες κλίσεις για την καλύτερη αποστράγγιση του.
Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα θα συντηρηθεί το ποτιστικό σύστημα του αγωνιστικού χώρου όπου έχουν παρατηρηθεί φθορές σε πολλά σημεία του ενώ πιθανότατα στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα γίνει η σπορά του χόρτου με στόχο να είναι έτοιμος προς χρήση ο αγωνιστικός χώρος περίπου στα τέλη του Σεπτέμβρη.
Επίσης αναμένεται να γίνουν κάποιες ακόμα εργασίες συντήρησης των χώρων του σταδίου όπως η επιδιόρθωση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων καθώς και ο ελαιοχρωματισμός των αποδυτηρίων, η διαμόρφωση του κυλικείου και του περιβάλλοντα χώρου του και ότι άλλο χρειάζονται οι χώροι του σταδίου για την βελτίωση της εικόνα αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλουμένων και των φιλάθλων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου