Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ .........


ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 1 – 1



Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες ίσως τις καλύτερες του ομίλου για την φετινή περίοδο. Παιχνίδι για γερές καρδιές με καλό ποδόσφαιρο σε αρκετά διαστήματα του αγώνα και ένα τελικό αποτέλεσμα που μάλλον αδικεί τους γηπεδούχους αφού στάθηκαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο, είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες να πέτυχαν τέρματα οι οποίες πανηγυρίστηκαν προκαταβολικά ως τέρματα αλλά τελικά και τις δύο φορές ως από μηχανής θεοί δύο αμυντικοί του Απόλλωνα κράτησαν το αποτέλεσμα αφήνοντας τους γηπεδούχους μετά το τέλος του αγώνα να μην πιστεύουν πως χάθηκε το παιχνίδι αυτό.
Από την άλλη υπήρχε ένας Απόλλων του οποίου μέσα στο γήπεδο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα ήταν μόνο το όνομά του. Πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις με πολλά προβλήματα σε όλες του τις γραμμές και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο να εντείνει τις προσπάθειες του περισσότερο καταφέρνοντας να κλέψει τον βαθμό μέσα στις Αμπελειές.
Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς σημαντικές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές παίζοντας κυρίως παιχνίδι κέντρου. Στο δεύτερο μέρος το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων έκανε ποιο γρήγορο το παιχνίδι με τους παίκτες των Αμπελειών να πιστεύουν στον εαυτό τους και να δημιουργούν πολύ καλές ευκαιρίες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
5ο ο Θάνος Θ. από καλή θέση θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
35ο ο Παπαδόπουλος Σ. από δεξιά θα βγάλει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι απ΄ όπου με ωραίο άλμα ο Χαντούρης θα πιάσει κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να ΄΄γλύψει΄΄ το οριζόντιο δοκάρι καταλήγοντας άουτ.
46ο ο Θάνος Θ. θα δεχθεί πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παρλακίδη ανοίγοντας το σκορ σε 1 – 0.
48ο ο Θάνος Θ. και πάλι από καλή θέση θα πιάσει δυνατό σουτ για να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Παρκλακίδης 
53ο ο Θάνος Θ. με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
68ο ο Θάνος Θ. θα φύγει στην αντεπίθεση μόνος του, με τον Παρλακίδη να βγαίνει έξω από την εστία του, πλασάροντας την μπάλα στην κενή εστία, και ενώ αυτή κατέληγε προς τα δίχτυα λίγο πριν την τελική γραμμή ο Τσαλικίδης έδιωξε με υπεράνθρωπη προσπάθειας την μπάλα σε κόρνερ σώζοντας την ομάδα του από σίγουρο τέρμα.
69ο ο Σκιάλσι θα δεχθεί αδικαιολόγητη δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Στην φάση αυτή θα σταθούμε τονίζοντας, ότι ο χαρακτηρισμός ενός ποδοσφαιριστή ως πολύ καλού και μεγάλου ταλέντου όταν μάλιστα είναι μικρής ηλικίας, δεν αρκεί μόνο με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζει, αλλά κυρίως εάν αγωνίζεται και με το μυαλό, όταν μάλιστα φορά και μια φανέλα με βαριά ιστορία. Ο τρόπος λειτουργίας του Σκιαλσι στο προχθεσινό παιχνίδι αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και για όλους τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που φιλοδοξούν να παίξουν ποδόσφαιρο αναζητώντας την ποδοσφαιρική τους καταξίωση και ανάδειξη. Πριν την φάση λοιπόν της κόκκινης κάρτας και ενώ έχει ήδη μία κίτρινη κάρτα ο ίδιος παίκτης προέβη σε μία αψυχολόγητη ενέργεια τραβώντας από πίσω την φανέλα αντιπάλου του, χαρίζοντας τον ουσιαστικά την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) ο διαιτητής. Στην φάση τώρα της δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο παίκτης του Απόλλωνα έπεσε κάτω προσπαθώντας να κερδίσει φάουλ, αλλά ο διαιτητής σφύριξε εις βάρος του (πιστεύοντας ότι έκανε θέατρο) δείχνοντας υπέρ των γηπεδούχων. Αντί λοιπόν ν΄ αποχωρήσει ο παίκτης του Απόλλωνα, αυτός έκανε πως δεν κατάλαβε παίρνοντας την μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ . Την ενέργεια αυτή ο διαιτητής την θεώρησε ως κοροϊδία δείχνοντάς του την δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλοντας τον από το παιχνίδι
78ο ο Καπουσούζης θα πλασάρει την μπάλα πριν τον εξελθόντα από την εστία του Παρλακίδη και ενώ η μπάλα κατέληγε προς τα δίχτυα ο Πετρίδης με υπεράνθρωπη προσπάθεια θα καταφέρει να την διώξει πριν περάσει την τελική γραμμή της εστίας του αποσοβώντας ένα ακόμα σίγουρο τέρμα.
80ο ο Καπουσούζης θα προβεί σ΄ ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο δεχόμενος από τον διαιτητή κίτρινη κάρτα που έμελλε να είναι η δεύτερη και να αποβληθεί.
85ο ο Ουγγρίνης θα δεχθεί στα δεξιά την μπάλα από σέντρα του Παπαδόπουλου Σ. και το σουτ που έκανε από καλή θέση και μόνος του θα φύγει λίγο άουτ.
88ο ο Χαντούρης από δεξιά θα εκτελέσει καλοτραβηγμένο φάουλ στο δεύτερο δοκάρι απ΄ όπου με καρφωτή κεφαλιά του Πετρίδη θα ισοφαρίσει σε 1 – 1.
Η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου Κ. με επόπτες του κ.κ. Σίπκα Σ. και Μανωλάκη Γ. χωρίς μεγάλα λάθη κράτησαν αρκετά καλά το παιχνίδι.
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ (ΓΥΡΙΧΙΔΗΣ Ι.): Τζιάλης, Θάνος Μ., Ξανθόπουλος, Μίνδος, Παπαδόπουλος Σ., Παπαδόπουλος Θ.(46ο Άλτης), Κουβάτσης, Πέσιος Δ., Ραμπούσης (86ο Σαββίδης), Θάνος Θ. (82ο Πέσιος Α.), Καπουσούζης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ(ΝΗΡΑΣ Β.): Παρλακίδης, Νήρας Ν., Ευθυμιάδης (80ο Ουγγρίνης), Τσαλικίδης, Πετρίδης, Χαντούρης, Σκιάλσι, Βεζυριανόπουλος 965ο Νήρας Α.), Παπαδόπουλος Σ., Νήρας Β., Γεωργιάδης.

10 σχόλια:

  1. AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Μ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΚΤΗ Μ.....Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ 8ΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    GIANNIS TSALIKIDIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΣΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ. ΣΚΙΑΛΣΙ ΣΙΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ . ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ . Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ , Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΑΠΛΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ . Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ , ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ( δεν εχει αδικο ) , ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΙΓΟ , ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sxoleiazei ena podosfairisth pou erxetai sto ghpedo giati to thelei k oxi giati plhrwnetai.prepei na euxaristhsetai ola ta paidia gia thn prospatheia tous giati an den htan auta apollwn den tha uphrxe k to kseretai polu kala. na paretai pisw auto pou grapsatai gia ton sumpaikth mas, tasos poursanidhs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ , ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ , ΟΜΑΔΟΣ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ... ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ , ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ , ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΤΙ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ , Η ΟΜΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΟΛΑ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΝ 8Α ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΝΝΗ , ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ , ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ , ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ,,,,,,, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΦΑΝΕΛΑ ΦΟΡΑΤΕ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν δεν θέλω να απαντήσω στον Σίμο, και μάλλον τον δικαιολογώ, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα νέο παιδί με λίγες εμπειρίες κοινωνικά και ποδοσφαρικά. Συνεπώς εάν πρέπει να ντρέπομαι, εάν δεν έχω ιδέα κ.α. παρόμοια δεν θα τα σχολιάσω γιατί εγώ παρακολουθώ και γράφω για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ από το 1987 !!! Από κει και πέρα φέτος πραγματικά έχουν άλλάξει πάρα πολλά και πλέον δεν αγωνίζεσθε στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ αλλά στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχετε και μεγάλυτερη δημοσιότητα και ανάδειξη του ταλέντου σας που εχώ πάλι τα γράφω στις εφημερίδες και το έχω κάνει σε όλ΄ αυτά τα παιχνίδια μέχρι πριν τις Αμπελειές αλλά και περισσότερη ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ πάντα κριτική ! Αυτό κάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια λόγο δουλειάς και θα συνεχίζω να το κάνω. Όπως είχα γράψει για το ωραίο τέρμα που πέτυχε μέσα στην Αραβησσό ο Σίμος γράφοντας μάλιστα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό ταλέντο και ποδοσφαιρστή με πολύ μέλλον, έτσι έκρινα δημοσιογραφικά την συγκεκριμένη ενέργεια του στις Αμπελειές, όπως και το ότι η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έπαιξε όπως την είχαμε συνηθίσει. Όλ΄αυτά λοιπόν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον πάντοτε σ΄ ένα μεγάλο σύλλογο με βαρύ όνομα και μεγάλη ιστορία. Άλωστε ρωτήστε και τους έμπειρους Νήρα Β., Χαντούρη, Νήρα Α. που ζήσαμε μαζί τους μοναδικές στιγμές σε Γ΄& Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ αλλά και δύσκολες σε άλλες περιπτώσεις. Ρωτήστε τους επίσης πόσες φορές τους ανέδειξα κατά καιρούς για την ποδοσφαρική τους αξία αλλά και την κριτική που τους έκανα σε κάποιες άσχημες εμφανίσεις δικές τους και της ομάδας. Το ότι δεν πληρώνεστε και αυτό είναι γεγονός, και σας αξίζουν πολλά μπράβο, όμως αυτό δεν αποκλείει κανέναν να σας κάνει ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ κρτική εφόσον αγωνίζεστε στον Απόλλωνα που συμένει ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες και αρχές ώστε να πετύχει ο σύλλογος τους στόχους του και όχι γιατί αγωνίζεστε ΜΟΝΟ για το κέφι σας. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εξάρω την στάση και την αγωνιστική συμπεριφορά μέχρι σήμερα των παλαιότερων Νήρα Β., Νήρα Α. και Χαντούρη που έχουν την καταξίωση των επαγγελματικών κατηγοριών, και όμως ήρθαν και πάλι στον Απόλλωνα και αυτοί χωρίς να αμοίβοντε για να βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει και πάλι εκεί που ήταν πριν από λίγα χρόνια. Θεωρώ ότι είστε πολύ τυχεροί που τους έχετε συμπαίκτες γιατί μπορείτε να μάθετε, κια να το επιδιώξετε αυτό, πολλά από αυτούς σε όλους τους τομείς. Συνεπώς έχετε πολύ δρόμο ακόμα, ιδιαίτερα όσοι θέλετε πραγματικά να παίξετε ποδοσφαιρό σε μεγάλύτερες κατηγορίες. Και να είστε σίγουροι εγώ θα είμαι και πάλι αυτός που με όλες μου τις δυνάμεις θα βοηθήσω για να πετύχετε τον στόχο σας.

    Με ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ χεραιτισμούς
    Λύσανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙΔΗ ΕΧΟΥΜΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΡΧΗ ΟΜΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΤΗΣΗ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΖΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΞΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ι ΟΜΑΔΑ ΛΙΣΑΝΔΡΕ....ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια ειλικρινά νιώθω άσχημα!Αυτή η αντιπαράθεση των ποδοσφαιριστών και του δημοσιογράφου Λύσανδρου πιστεύω ότι δεν οδηγεί πουθενά και μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Είναι πολύ δύσκολη χρονιά και γι αυτό ο καθένας από τη θέση του πρέπει να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η ΟΜΑΔΑ να πετύχει την άνοδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή