Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος για τον Απολλωνα


   Ακούγετε ως έκπληξη είναι πραγματικό το αποτέλεσμα της ήττας του φιλόδοξου Απόλλωνα μέσα στο Ριζό. Και φυσικά αποτελεί έκπληξη γιατί ενώ έβγαλαν τα δύο δυσκολότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος οι Κρυαβρυσιώτες και όλοι τους θεωρούν  πρωταθλητές εντούτοις οι ίδιοι τους διέψευσαν όλους με την απρόσμενα άσχημη εμφάνιση μέσα στο Ριζό.
    Ας δούμε όμως την εξέλιξη του αγώνα. Πριν την έναρξή του όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Ριζού είδαν τον αγωνιστικό χώρο να είναι μία απέραντη λίμνη και ενώ δεν είχε βρέξει την προηγούμενη ημέρα ! Αυτό σίγουρα θα βοηθούσε τους γηπεδούχους αφού πόνταραν στην δύναμή τους αποτρέποντας ταυτόχρονα να παιχτεί τεχνικό ποδόσφαιρο . Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι,  προερχόμενοι από δύο δύσκολα παιχνίδια και μάλιστα το δεύτερο με την Αραβησσό να γίνετε σε ένα βαρύ γήπεδο θα τους έβρισκε ιδιαίτερα κουρασμένους. Αυτό επετεύχθητε με τον καλύτερο τρόπο για τους Ριζιώτες.
Από την άλλη μία αψυχολόγητη ενέργεια των τοπικών φιλάθλων προκάλεσε την διακοπή του αγώνα αφού μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις . Ο διαιτητής του αγώνα κ. Ροδοβίτης αναγκάστηκε να το διακόψει ακριβώς στο 42ο καλώντας αστυνομική δύναμη, όπως και ήρθε μετά από λίγη ώρα. Η φάση αυτή φανάτισε περισσότερο τους γηπεδούχους με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν σημάδια κούρασης και φόβου. Αυτά στα εξωαγωνιστικά γεγονότα. 

    Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έπαιξαν ποιο δυνατά και ψυχωμένα φάνηκαν αποτελεσματικότεροι στις κρίσιμες στιγμές, παρ΄ όλο που έπαιζαν και με 10 παίκτες για 26 λεπτά, ενώ οι φιλοξενούμενοι αν και προσπάθησαν σε ορισμένες χρονικά διαστήματα, μετά από ένα σημείο και η ισοπαλία θα ήταν θετικό αποτέλεσμα όπως εξελισσόταν ο αγώνας κάτι όμως που δεν κατάφεραν  να αποσπάσουν ούτε τον ένα βαθμό.
   Από κει και πέρα η ήττα αυτή μάλλον ήταν αναπόφευκτη και αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Απόλλωνα περνάει καθαρά από τα πόδια των παικτών του και στον αυτοσεβασμό τους στην ποδοσφαιρικής τους αξία  καθώς και στην δική τους φετινή προσπάθειας  που κάνουν.
12ο οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και γύρω στα 10 μέτρα. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο προπονητής και παίκτης του Ριζού  Τόπκας ο οποίος καλοτραβηγμένο θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παρλακίδη μη μπορώντας να αντιδράσει ανοίγοντας το σκορ σε 1 – 0.
20Ο  ο Χαντούρης θα εκτελέσει κόρνερ στο πρώτο δοκάρι απ΄ όπου ο Πετρίδης θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
21ο ο Νήρας Β. θα βγάλει ωραία κάθετη πάσα στον Γεωργιάδη και αυτός μόνος του με τον Τουρατζίδη θα τον πλασάρει ισοφαρίζοντας σε 1 – 1.
37ο ο Χαντούρης θα σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει αριστερά στον Γεωργιάδη το σουτ του οποίου θα φύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι
39ο θα γίνει βαθιά μπαλιά με τον Τουρατζίδη να γλιστράει χάνοντας την πορεία της μπάλας και με τον Χαντούρη που καραδοκούσε να την κερδίσει πολύ πλάγια δίπλα στην γραμμή του κόρνερ χωρίς όμως να προλάβει να την προωθήσει στην κενή εστία χάνοντας μοναδική ευκαιρία να περάσει ο Απόλλων μπροστά στο σκορ.
54ο ο Σαρίδης Ν,. θα φύγει μπροστά πλασάροντας τον Παρλακίδη αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα θα διώξει σωτήρια με τα πόδια.
64ο ο Μπούμπεν θα δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί με κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
92ο ο Ισλαμίδης θα εκμεταλλευτεί σύγχυση στα καρέ του Παρλακίδη και με κοντινό πλασέ πέτυχε την ανατροπή του σκορ διαμορφώνοντας το τελικό 2 – 1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Η διαιτησία του κ,. Ροδοβίτη με επόπτες τους κ.κ. Τσίπα και Κεσίσογλου με σημαντικά λάθη.
ΔΟΞΑ ΡΙΖΟΥ (ΤΟΠΚΑΣ ΑΘ.): Τουρατζίδης, Σαρίδης Κ., Τελιαννίδης, Χ΄΄δημητριάδης, Τόπκας, Σαρρίδης Β., Χ΄΄Ιωαννίδης (94ο Μουχτάρης Σ.), Σαρίδης ν., Τσενεκλίδης (30ο λ.τ. Μπούμπεν), Σύρμαλης, Ισλαμίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ.(ΝΗΡΑΣ Β.): Παρλακίδης, Νήρας Ν., Κουγιουμτζίδης, Πετρίδης, Σκιάλσι, Αδαμόπουλος, Τελιαννίδης, Χαντούρης, Γεωργιάδης (72ο Παπαδόπουλος Σ.), Νήρας Β., Βεζυριανόπουλος (84ο Ευθυμιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου